Vad betyder "FAQ"?

FAQ står för Frequently asked questions, omskrivet på svenska blir det ungefär "frågor och svar". På denna sida hittar du svar på de vanligaste frågorna om Bibelstund.

   

För vilka plattformar finns Bibelstund?

I dagsläget finns Bibelstund för Android och iOS (iPhone och iPad).

   

Varför finns inte Bibelstund för Winphone?

Tyvärr är det ekonomin som styr. Projektet är en stor satsning för Bibeln idag och vid beställning fanns inte ekonomi för att klara en version för Winphone. De två största plattformarna fick därför prioriteras. Dock hoppas vi att vi ska kunna samla ihop pengarna för att göra en version för Winphone och vanliga datorer. 

  

Varför finns inte hela Bibeln i Bibelstund?

Bibelstund är ett komplement till appar som Youversion, som innehåller Bibeln i sin helhet. Vi ser ingen poäng i att konkurerra med redan välfungerande appar men Bibelstund är unik med hur den hjälper bibelläsningen, främst för grupper.

   

Kan jag läsa Bibelstund när jag inte har uppkoppling?

Ja, har du startat din plan på en plats där du har uppkoppling så laddas planen med bibeltext ner till din enhet och kan läsas även i skogen eller utomlands.

   

Kan vår församling eller grupp ha en egen plan?

Församlingar, organisationer och grupper kan komma in med förslaf på egna planer via e-post. Under "om projektet" i menyn finns en längre text om det. Man kan, om kvaltitén är god, få med bibelläsningsplaner som då blir offentliga för alla användare. Sedan kan ni starta en läsplan och läsa tillsammans som grupp. 

   

Hur fungerar Bibelstund?

Här kan du ta del av en video som visar hur grunderna i Bibelstund fungerar:

   

Vad kostar Bibelstund?

Appen är gratis för användaren, men kostar självklart i drift och framtagande. Så överväg gärna att stödja fortsatt arbete med en gåva. Alla gåvor, stora som små, är varmt välkomna.

   

Hur gör jag för att kunna läsa Bibeln idag på Bibelstund?

Denna instruktionsvideo visar hur du startar appen första gången och kan läsa Bibeln idag:

   

Hur hittar jag inställningarna? Hur fungerar sidomenyn?

I denna korta video förklaras sidomenyn:

   

Behöver jag en användare och hur skapar jag en?

Du behöver inte en användare. Men om du skapar en användare kan du läsa på flera enheter, byta telefon och få med dig dina uppgifter samt bjuda in vänner till en grupp. 

I denna video förklaras hur användardelen av appen fungerar:

   

Hur bjuder jag in vänner, hur fungerar gruppfunktionen?

Bibelstund är byggd för att kunna vara ett verktyg för gruppläsning. Antingen du läser med konfirmander, arbetslaget, ungdomsgruppen, bönegruppen eller andra. En person i gruppen startar upp en plan och bjuder sedan in de andra via sms eller e-post. Man kan också lägga ut en länk på en Facebook-sida eller församlingssida, alla med länken kan dock då gå med i gruppen. Gruppen i sig är inte sökbar och bara de inbjudna eller de med länken kan gå med.

Denna video visar hur du bjuder in vänner: